Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μάσκες στο Καρναβάλι της Βενετίας






Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταβολές που αντλούνται από τα ρωμαϊκά Saturnalia και τις ελληνικές διονυσιακές γιορτές, το Καρναβάλι της Βενετίας δε θεωρείται άδικα ένα από τα μακροβιότερα του κόσμου. Η πρώτη ιστορική καταγραφή του πραγματοποιείται το 1268, αρκετοί μελετητές, όμως, τοποθετούν την έναρξη του αρκετά πιο πριν, το 1094, όταν ο δόγης χορήγησε για πρώτη φορά την άδεια για μια γιορτή «προς τιμήν και δόξα των ψυχών».
Η μακραίωνη ιστορία δεν είναι, όμως, η μοναδική ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα καρναβάλια του κόσμου. Τα ιδιαίτερα κοστούμια, οι χαρακτηριστικές βενετσιάνικες μάσκες και οι απευθείας αναφορές του στην Ιταλική Αναγέννηση και την Comedia dell Arte είναι τα στοιχεία που του δίνουν το μοναδικό χαρακτήρα του και το κάνουν να ξεχωρίζει ως το αυθεντικότερο και το λιγότερο «αλωθέν» από εξωτερικές επιρροές και παγκοσμιοποιημένες τάσεις.

Αρλεκίνοι, δόγηδες, κοντεσίνες, ντόμινα, σάτυροι, βαρόνοι, μαρκήσιοι, καζανόβες ντυμένοι με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα κοστούμια συναντιούνται στους δρόμους της Βενετίας, προσθέτοντας έξτρα feeling εποχής και αέρα μυστηρίου στην πόλη με τις γόνδολες.

(από το in2life)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter