Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2011, σε Docs Google


Για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης του 2011, θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα "ενέπλεκε" όλα τα παιδιά του σχολείου.
Έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να φτιάξουμε κάρτες ποιητικές, τις οποίες θα πλαστικοποιούσαμε και θα τις μοιράζαμε σε όλα τα παιδιά την 21η Μαρτίου. Μόνο που αυτές οι κάρτες θα φτιάχνονταν με διαφορετικό "συνεργατικό" τρόπο, δηλ. θα δουλεύαμε στο
Docs Google, πράγμα που θα μας επέτρεπε να εργαζόμαστε και να βλέπουμε ο ένας τη δουλειά του άλλου σε -σχεδόν- πραγματικό χρόνο, είτε στην τάξη είτε στο σπίτι.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχίσαμε τη δουλειά, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο μας στο σπίτι καθώς και μία ώρα από τη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Κάθε Παρασκευή, φέρνουμε τα 3 laptops μας, πιάνουμε τη γωνιά μας στην τάξη και ταξιδεύουμε στον κόσμο της ποίησης.
Μια μοναδική εμπειρία: δημιουργούμε, συζητάμε, προτείνουμε, μαθαίνουμε.
Μέχρι τώρα, λόγω προβλημάτων σύνδεσης και του docsgoogle, και τρεχαμάτων με το σχολείο, φιλοτεχνήθηκαν 30 κάρτες.



5 σχόλια:

sofia είπε...

Χωρίς καμία επικοινωνία μεταξύ μας , βλέπω ότι συνέπεσαν οι ιδέες μας.Εσείς βεβαίως φτιάξατε τις κάρτες στο σχολείο ομαδικά και με περισσότερους ποιητές, εγώ πάλι μόνη μου. Πολύ μου αρέσει αυτή η σύμπτωση. Τέλεια!

Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου είπε...

Πολύ ωραία ιδέα και μπράβο σας για όσα καταφέρατε ! Πολύ περισσότερο όμως , γιατί κάνατε το χώρο του σχολείου χώρο πνευματικής και ψυχικής επικοινωνίας, ομαδικής δημιουργίας , συνάντησης ιδεών που γίνονται εικόνες και λόγος και μάλιστα λόγος ύπαρξης του σχολείου !!

marilia είπε...

Εύγε σας! Πολύ ωραία ιδέα! Και δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιώ το docs που τελευταία πολύ εμφανίζεται μπροστά μου. θα μάθω...

Παιδιά, οι εικόνες που διαλέξατε είναι πανέμορφες. Πολλές ταιριάζουν εξαιρετικά με τους στίχους, όμως...
σε πολλές έχετε επιλέξει τέτοια χρώματα που δεν διαβάζονται οι στίχοι πάνω στο φόντο. Προσπαθήστε να υπάρχει αντίθεση έντονη για να μην κουράζετε τον αναγνώστη σας. Επίσης να 'χετε υπόψη ότι τα χρώματα κατά την εκτύπωση φαίνονται διαφορετικά και ίσως πιο αχνά...

Με ειλικρινή εκτίμηση και θα θαυμασμό στο μεράκι σας

Μαριλία

dreamteamk9 είπε...

Σοφία, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. :)
Κρίμα που το docsgoogle δεν έχει τα effects του powerpoint να φωτιστεί λίγο η παρουσίαση, αλλά αποφασίσαμε να αφήσουμε λίγο στην άκρη το office και να δουλέψουμε αλλιώς.

Κυρία Χαϊδεμενάκου, πολύ σωστά τα είπατε: δημιουργία-επικοινωνία-λόγος ύπαρξης του σχολείου! Θα έπρεπε να προβλέπονται ώρες στο ΑΠ, για εργασίες που διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Η πίεση χρόνου είναι "εχθρός" μας.

Μαριλία, το docs είναι ωραία ιδέα και εύκολο. Το μόνο πρόβλημά του: μερικές φορές είναι ..απρόβλεπτο και μας αργοπορεί. Φτιάχνεις ένα λογαριασμό και ή δίνεις τον κωδικό σου ή δίνεις πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς.
Έχεις δίκιο για τα χρώματα, μας παιδεύουν αρκετά. Αυτό συζητούσαμε την Παρασκευή, αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε και πολλές αλλαγές.
Να σου δώσω πρόσβαση να μας ..ταράξεις τα χρώματα, που έχεις και την καλλιτεχνική ματιά; :)

Σας ευχαριστούμε πολύ!

marilia είπε...

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Τρέχω αρκετά με το δικό μας πρόγραμμα περί παραμυθιού και εικονογράφησης. Από σήμερα μάλιστα λέω να γίνω και μαθήτρια σε εργαστήρι ζωγραφικής! :):)
Προσπαθήστε και είμαι σίγουρη ότι μετά από κάποιες δοκιμές θα πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. :)

Καλή δύναμη!

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter