Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στιγμές "Γιορτής"


Στη γιορτή του Πολυτεχνείου, βρήκα μια πανέμορφη σύνθεση, για να τη χρησιμοποιήσω ως φόντο σε ένα τραγούδι. Έψαχνα να βρω το ζωγράφο, αλλά μάταια. Υπογραφή δεν υπήρχε στην εικόνα. Με είχε γοητεύσει ο απλός ευαίσθητος "κυματιστός" τρόπος που "εποίει" ζωγραφικά, ο ήλιος, η θάλασσα, το δελφίνι, το φρουτένιο καραβάκι, η χαρά και η γλυκύτητα της ζωής που αναδύεται από τον πίνακα.

Και ήταν αυτή.























Και ένας άλλος πάλι πίνακας που μου είχαν τον στείλει ως κάρτα για την Ανάσταση,

αφού φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήταν του ιδίου ζωγράφου, έγινε αιτία να γίνει η αναζήτησή μου πιο επίμονη. Και, τελικά, εντελώς τυχαία, βρήκα ...τον κ. Μπάμπη Πυλαρινό!






















Η σειρά με τον τίτλο "Γιορτή" μας φανερώνει και αποδεικνύει περίτρανα ότι Γιορτή δεν είναι μόνο "μια συνεύρεση αγαπημένων φίλων, ένα πάρτι, ένα ταξίδι, μια βόλτα στο δάσος, ένας χορός στη θάλασσα στο φεγγαρόφωτο, ένα ποτήρι κρασί στην αγκαλιά της παρέας· .... Γιορτή είναι και να μπορείς να μεταμορφώνεις τις δυσκολίες της ζωής σε ευκαιρίες είτε για να καταλάβεις ποιες είναι οι αληθινές σου βαθιές επιθυμίες είτε για να γνωρίσεις και να αποδεχθείς τον άλλον. .... Είναι η ζωή ενός ανθρώπου που ζει και διαπιστώνει ότι κάθε στιγμή και καθετί είναι δώρο που του χαρίζεται".


6 σχόλια:

sofia είπε...

Ωραία εικόνα έφτιαξες. Αυτό είναι κολλάζ ή πίνακας του ζωγράφου που αναφέρεις;

dreamteamk9 είπε...

Σοφία, πίνακας είναι από τη συλλογή "Γιορτή".
Όμορφη η ματιά του ζωγράφου. Είδες τον πίνακα "Γιάννενα"; :)

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Aποπνέουν παιδικότητα, χαρά και ανεμελιά. Μου αρέσουν πολύ τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί και μου θυμίζει τους naifs ζωγράφους. Απ'ό,τι κατάλαβα ψάχνοντας λίγο στο ιστολόγιό του, πρέπει να διδάσκει ζωγραφική στη Ηill.

Ο Άγιος Νικόλαος Ιωαννίνων που αναφέρει στο βιογραφικό του είναι των Κοπάνων (του νεκροταφείου, αν δεν κάνω λάθος) ή της αγοράς; Η Σοφία πρέπει να ξέρει.

dreamteamk9 είπε...

Όντως, πανέμορφοι πίνακες.
Για τον Άγιο Νικόλαο δεν είμαι σίγουρη.

marilia είπε...

Πανέμορφοι πίνακες!!!

dreamteamk9 είπε...

Μαριλία, μου αρέσει αυτή η γλυκύτητα που εκφράζουν.

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter