Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οδηγίες για τη δημιουργία scrabble


Η Ευρυδίκη και η Μόρφω έγραψαν σήμερα τις οδηγίες για το πώς φτιάχνουμε scrabble. :)

Αφού επιλέξουμε το θέμα του σκραμπλ, βρίσκουμε τις λέξεις που χρειαζόμαστε. Μετά, τις συνδυάζουμε στο excel με τέτοιο τρόπο, ώστε ένα οποιοδήποτε γράμμα της μίας λέξης να είναι και γράμμα της άλλης. Αλλά, προσοχή: οι λέξεις να μην είναι ενωμένες παράλληλα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, μορφοποιούμε το σκραμπλ: έγχρωμο φόντο, περιγράμματα, που περικλείουν τα γράμματα, να ξεχωρίζουν από το φόντο, εικόνες ταιριαστές με το θέμα που επιλέγουμε.


Δείτε και τα άλλα scrabbles που έφτιαξαν:


4 σχόλια:

Περισπωμένη είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες. Μας λύσατε τις απορίες. Είχαμε κάποια περιέργεια...Και καλή αρχή από σήμερα στα μαθήματά σας!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!!! :-))))
Μόρφω

marilia είπε...

Πολύ ωραία, παιδιά! Ευχαριστούμε! Πείτε στην καθηγήτριά σας να σας πετάξει και μια... καυτή πατάτα για τα σταυρόλεξα. Είναι πανεύκολο και διασκεδαστικό. ;)

(Μη βαράς, Ματούλα! Να μάθουν τα παιδιά ήθελα.... :Ρ)

dreamteamk9 είπε...

Κρίμα, και δεν προσφέρει εικονίδια ο blogger για τέτοιες ...προτάσεις, π.χ. http://www.eduportal.gr/modules/Forums/images/smiles/headbonk.gif

http://www.eduportal.gr/modules/Forums/images/smiles/icon_agreen.gif


http://www.eduportal.gr/modules/Forums/images/smiles/happy05.gif

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter