Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Scrabble Πασχαλινό των παιδιών



Ένα πανέμορφο πασχαλινό scrabble, που έφτιαξαν οι εξπέρ μας στα scrabbles στο excel, η Μαρία-Ευρυδίκη Αργυράκη και η Μόρφω Μπούκη, πέρυσι, τον Απρίλιο του 2009, όταν ήταν μαθήτριες της Β΄ τάξης. (Παιδιά, θα δείτε και τα άλλα scrabbles που δημιούργησαν πέρυσι! Και τώρα που θα επιστρέψουμε από τις διακοπές μας, θα μας φέρουν ένα άλλο για το Σαίξπηρ, που έφτιαχναν, πριν φύγουμε, αλλά δεν πρόλαβαν να το παραδώσουν).


(Μια διευκρίνηση: στο 14 οριζόντια είναι δύο λέξεις μαζί, ως μία λέξη)


Παίξτε και διασκεδάστε!
Να σας πω ότι προς το τέλος του scrabble, θα δείτε ένα κόκκινο βελάκι. Αν πάτε το δείκτη του ποντικιού σας εκεί, χωρίς να το πατήσετε, θα εμφανιστεί κάτι. Τι βλέπετε; :)

Προτείνω, όμως, να συγκρατηθείτε και να λύσετε πρώτα το scrabble. :))


Καλή Επιτυχία!

3 σχόλια:

marilia είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά! Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για το scrabble! Μπορείτε, κάποια στιγμή να βάλετε οδηγίες... κατασκευής; Θα μ' ενδιέφερε να φτιάξω παρόμοια, πιο απλά όμως, παιχνίδια για τα πρωτάκια μου. Εγώ μόνο σταυρόλεξα στο hotpotatoes ξέρω να φτιάχνω, αλλά δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικης εμφάνισης, όπως το δικό σας. Λοιπόν, κορίτσια; Θα με μάθετε;;;;

Να ομορφοπερνάτε
Μαριλία

marilia είπε...

Ο, ναι! Το κατάφερα! Αλλά:

1. το "Τ" το εμφανίζει "Τα" ό,τι κι αν έκανα
2. το "Αγιοφώς" είναι δύο λέξεις
και 3. Το "βάια" εγώ γιατί το 'γραφα "βάγια";

dreamteamk9 είπε...

Χριστός Ανέστη, Μαριλία! Να είσαι καλά!

Οδηγίες προσεχώς από τα κορίτσια. :)

και:

1) για το "Τ", δοκίμασε στα Εργαλεία -> Αυτόματη Διόρθωση -> Αντικατάσταση κειμένου κατά την πληκτρολόγηση, και Διάγραψε το "τ"-"τα". Μετά, γράψε στο πλαίσιο "Αντικατάσταση" -> "Τ" και στο πλαίσιο "Με" -> "Τ".

2) ξεχάσαμε να διευκρινίσουμε ότι είναι δύο λέξεις. :)
Θα το γράψω στο ποστ.

3) τα κορίτσια προτίμησαν τη λέξη "βαΐα" αντί "βάγια".

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter