Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Προγράμματα για εφαρμογή σε εργασίες


- Για τη δημιουργία σταυρολέξων:
Στα διαγωνίσματα, οι ασκήσεις με σταυρόλεξα, που σας φτιάχνω από πρόπερσι και με ρωτάτε πώς γίνονται, δημιουργούνται με το
eclipse crossword. Πρέπει πρώτα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του.

- Για τη δημιουργία εννοιολογικών και νοητικών χαρτών, σαν αυτούς που σας έφτιαξα στην Αρχαία και Νέα Ελληνική Γραμματεία, θα μας βοηθήσουν πολλά on-line προγράμματα. Ένα απλό, το bubbl (θυμόσαστε στο Ανθολόγιο τα διαγράμματα που φτιάχτηκαν με αυτό το πρόγραμμα;), το mapmyself και το mywebspiration. Για τα δύο τελευταία προγράμματα ενημερώθηκα από την επιμορφώτρια των φιλολόγων, κ. Ευαγγελία Στάμου.

- Για τη Δημιουργική Γραφή, πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το wordle. Επικολλούμε στο πλαίσιο το κείμενο ή το ποίημα και βλέπουμε ότι οι λέξεις που επαναλαμβάνονται είναι μορφοποιημένες με μεγάλη γραμματοσειρά. Στη συνέχεια, μπορούμε με αυτές τις λέξεις να δημιουργήσουμε ένα νέο κείμενο ή ποίημα. Και αυτό το πρόγραμμα το έμαθα από την κ. Στάμου.

- Για τη δημιουργία slides από φωτογραφίες και παρουσιάσεις, υπάρχουν αρκετά, για να προσπαθήσετε:
το
slide, (ένα δείγμα δουλειάς παρουσιάζεται στην αρχική σελίδα της dreamteam, αριστερά), το vuvox collage (Αρισμαρί), και το slideshow.


Σε αρκετά από αυτά τα προγράμματα πρέπει να κάνετε sign up, δηλ. να δημιουργήσετε ένα free account (δωρεάν λογαριασμό, με όνομα χρήστη και κωδικό).

Θα επανέλθω και με άλλα προγράμματα και με το πώς μπορείτε να ανεβάζετε τις παρουσιάσεις σας σε ειδικά sites, για να ενσωματώνονται στην dreamteam μετά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter