Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Πώς δουλεύουμε με το Windows Movie Maker


Ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Έναρξη – Προγράμματα - Windows Movie Maker.
Αν δεν είναι επιλεγμένες κάποιες Γραμμές, πάμε στην Προβολή – τσεκάρουμε τα: Πίνακας Διάταξης, Γραμμή Εργαλείων και Γραμμή Κατάστασης.Στη Γραμμή Εργαλείων που εμφανίστηκε, τσεκάρουμε τις Εργασίες και εμφανίζεται αριστερά ένα μενού με τις Εργασίες Ταινίας. Αν δε φαίνεται όλο το μενού, κλικ στα βελάκια, για να αναπτυχθούν όλες οι εργασίες.


Αρχίζουμε τη δημιουργία βίντεο:

Κλικ στην Εισαγωγή Εικόνων στο αριστερό μενού που είπαμε – εισάγονται οι εικόνες που θέλετε στο μεσαίο παραθυράκι – στο τρίτο μαύρο παράθυρο θα βλέπετε τις εικόνες και τα εφέ, όταν τα προσθέσετε. Αν το μαύρο παράθυρο είναι μικρό, βάλτε το ποντίκι στην αριστερή πλευρά του και, όταν δείτε ένα διπλό βέλος, πατήστε, μην το αφήνετε και σύρετέ το μέχρι εκεί που θέλετε, για να βλέπετε καλά. Μετά, πάρτε από μία μία εικόνα, από αυτές που συγκεντρώθηκαν στο μεσαίο παραθυράκι, και αποθέστε τις στη μεγάλη λωρίδα που απλώνεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του movie maker.
Ακριβώς πάνω από αυτή τη λωρίδα, έχει ένα πλαίσιο που λέει: «Εμφάνιση πίνακα διάταξης» και, όταν κάνετε κλικ πάνω του, αλλάζει σε «Εμφάνιση λωρίδας χρόνου». Καλύτερα να το αφήσετε στην Εμφάνιση Πίνακα Διάταξης, θα σας διευκολύνει, γιατί τα θα βλέπετε όλα: την εικόνα, τη μουσική, τη μετάβαση, το εφέ, τον τίτλο κ.λπ.

Στη λωρίδα Βίντεο, βλέπετε όλες τις εικόνες σας;

Τώρα θα βάλουμε τα εφέ. Το εφέ εφαρμόζεται στην κάθε εικόνα ξεχωριστά, οπότε μπορεί να διαφέρει από εικόνα σε εικόνα. Δεξί κλικ σε κάθε εικόνα – Εφέ βίντεο (μπορεί να πάτε και αλλιώς: στο αριστερό μενού – Προβολή εφέ βίντεο). Επιλέγετε όποιο εφέ θέλετε. Στο αριστερό μενού πάλι, επιλέξτε τώρα Προβολή μεταβάσεων βίντεο. Αυτές μπαίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες και είναι ο τρόπος, με τον οποίο η μία εικόνα διαδέχεται την άλλη (κάτι ανάλογο με την εναλλαγή διαφανειών στο PowerPoint ή στο OpenOffice). Επιλέγετε όποια μετάβαση θέλετε, τη σέρνετε και την αποθέτετε ανάμεσα σε δύο εικόνες.

Για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα, στο μαύρο παράθυρο πατήστε στο βελάκι του play. Για την Εισαγωγή ήχου ή μουσικής, πάτε στο αριστερό μενού και κλικ στην Εισαγωγή ήχου ή μουσικής – βλέπετε ότι μπαίνει το αρχείο στο μεσαίο παραθυράκι – drag and drop (δηλ. σύρσιμο και απόθεση) στη λωρίδα χρόνου. Μπορείτε ακόμα να εισάγετε Τίτλους, από τη Δημιουργία τίτλων ή συντελεστών στο αριστερό μενού.

Τελειώνουμε με την αποθήκευση της δημιουργίας μας

Αφού τελειώσετε με τη δημιουργία σας, θα αποθηκεύσουμε το αρχείο μας.
Πρώτα, ως αρχείο του movie maker. Αρχείο – Αποθήκευση ως.. – Έργο του MSWMM, αφού το ονομάσετε, όπως θέλετε.
Και μετά, Αρχείο – Αποθήκευση αρχείου ταινίας.., για να αποθηκευτεί ως WMV. Επιλέγουμε ως Θέση της ταινίας τον Υπολογιστή μου, επιλέγουμε το ακριβές σημείο αποθήκευσης, την ονομασία του αρχείου, και πατάμε επόμενο συνέχεια, μέχρι να αποθηκευτεί.



Τι προτείνετε να φτιάξουμε, για να το ανεβάσουμε στο youtube;

Καλή επιτυχία με το βίντεο!
(το λέω και για εσάς, τριτάκια!)


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φοβερο κομματι evanescence 4ever!!!!!!!! μαρινα!:D :p

marilia είπε...

Α, τέλεια! Ευκαιρία να μάθω πώς φτιάχνουμε βιντεάκια. Κάποτε μ' είχαν μάθει, αλλά... γερνάω! :P

Πολλά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια και τα παιδιά της! Το μπλογκ σας είναι εξαιρετικό και γίνεται κάθε μέρα και καλύτερο! Μπράβο σε όλη την... dreamteam! :)

Μόνο μία πρόταση, κυρία! Γιατί δε βάζετε τα σχόλια να εμφανίζονται σε αναδυόμενο παράθυρο; Ούτε η μουσική θα σταματά, ούτε και οι οδηγίες, που πιθανόν να δίνονται ακόμα και στα σχόλια, θα αποκόπτονται από την ανάρτησή σας. ;)

Παιδιά, καλή συνέχεια στα διαβάσμα και τις εργασίας σας! Καλή επιτυχία και στη γιορτή σας της 25ης! Μαθαίνω κάνετε φοβερή δουλειά και φτιάχνετε εξαιρετικά πράγματα! Μάθετε να φτιάχνετε βιντεάκια, να δω κι εγώ, η έρμη, που 'μαι κομματάκι... μακριά! :)

Πάντα δημιουργικοί,
Μαριλία

dreamteamk9 είπε...

* Μαρίνα, σε περιμένουν και άλλα βίντεο των evanescence. :))

* Γεια σου, Μαριλία! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Παιδιά, η Μαριλία είναι η καταπληκτική μας παραμυθού. Γράφει πολύ όμορφες ιστορίες και θα της αφιερώσουμε ένα ποστ.

Θυμόσαστε τα παραμύθια και τις ιστορίες που σας ..αγγάρεψα να γράψετε στο Α΄ και Β΄ τρίμηνο;
..Ζήλεψα τα παραμύθια της και σκέφτηκα να προσπαθήσουμε και εμείς να γράψουμε ιστοριούλες.

Μαριλία, σκέφτηκα να βλέπουν τα παιδιά τα σχόλια δίπλα και να μην τα μπερδεύει το αναδυόμενο παράθυρο, αλλά έχεις δίκιο: καλύτερα το αναδυόμενο.

Σήμερα κάναμε την πρόβα μας και ήμασταν όλοι πάρα πολύ καλοί!

marilia είπε...

Ναι, λέγε στα παιδιά ότι εγώ φταίω που τα αγγάρεψες, να με συμπαθήσουν τα μάλλα!!!

Παιδιά, τι φταίω εγώ που ό,τι γράφω η καθηγήτριά σας το θεωρεί "καταπληκτικό" και μετά λέει και το θεϊκό: "Θα βάλω τα παιδιά να γράψουν!"; Φταίω;

Ααα! Τι καταπληκτική ιδέα το αναδυόμενο;!!! (χιχιχιχιχιχιχι)

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Μαριλια σας ευχαριστουμε για τα ωραια σας λογια.
Αυριο η κυρια μας θα μας δωσει να διαβασουμε μερικες ιστοριες του ΡΟΝΤΑΡΗ και δικες σας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

κυρια Μαριλια σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια
αυριο η κυρια μας θα μας δωσει μερικες ιστοριες του ρονταρι και δικες σας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ά ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

marilia είπε...

Ελευθερία, καλό μου, του Ροντάρι τις ιστορίες να τις διαβάσετε οπωσδήποτε. Τις δικές μου μπορείτε και να τις παραλείψετε! ;)
Εγώ θα χαρώ πραγματικά αν δω τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ιστορίες!

Να ομορφοπερνάτε! :)

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter