Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου: 2 Απριλίου 2010


Επειδή, φέτος, στις 2 Απριλίου έχουμε Μεγάλη Παρασκευή, την τελευταία ημέρα των μαθημάτων, την Παρασκευή, 26 Μαρτίου, πριν φύγουμε για τις πασχαλινές μας διακοπές, θα ακούσετε για παραμύθι και για παραμυθάδες: τον Άντερσεν, τους αδερφούς Γκριμ και το Ροντάρι. Θα απολαύσετε αρκετές ιστορίες τους και θα συνειδητοποιήσουμε ότι παραμύθι και πραγματικότητα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που ονομάζεται "ζωή".



Στις 2 Απριλίου, όπως ξέρετε, γιορτάζουμε το Παιδικό Βιβλίο. Την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στο ΕΚΕΒΙ διαβάζουμε κάποιες λεπτομέρειες για την καθιέρωση της εορτής.






Στο Μαγικό Κάστρο θα δείτε μια ενδιαφέρουσα απόδοση γνωστών παραμυθιών. Θα ευχαριστηθείτε την εκδρομή στον Παραμυθότοπο. Με τα παραμύθια του Junior το ταξίδι στη φαντασία δε σταματάει. Στα Παιδικά θα διαβάσετε παραμύθια και ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά.







Αφού ήδη έχουμε ασχοληθεί σε 3 διδακτικές ώρες με το Μικρό Πρίγκιπα, θα σας προτείνω να διαβάσετε στις διακοπές σας το Γλάρο Ιωνάθαν, ώστε, όταν επιστρέψουμε, να συζητήσουμε για αυτό το υπέροχο "ανατρεπτικό παραμύθι". Επίσης, απολαύστε και τα ευαίσθητα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ: τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα, τον Εγωιστή Γίγαντα και το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο.


Και για να ξεκουραστείτε από το διάβασμα, παίξτε το παζλοπαίχνιδο μνήμης με τις εικόνες διάσημων παραμυθάδων (να πατάτε πάνω σε κάθε εικόνα και να προσπαθείτε να βρείτε την όμοιά της, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο μπορείτε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter