Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η ζωή μου κύκλους κάνει γύρω από ένα σιντριβάνι


Τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου, από τον Ιανουάριο, παλεύουν να γράψουν θεατρικούς διαλόγους από την "Ελένη" του Ευριπίδη, με φράσεις του κειμένου αλλά με τη δική τους δροσερή ματιά.
Μου παραδόθηκε χθες η πρώτη απόπειρα μιας ομάδας, η οποία με εντυπωσίασε. Είναι, πραγματικά, υπέροχη δουλειά. Όταν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες δουλειές, θα τις δείτε εδώ.
Δε θα μείνουμε εκεί όμως: και τους διαλόγους μας θα παίξουμε και το βιντεάκι μας θα αναρτηθεί.

Τα λόγια και οι κινήσεις φανερώνουν αυτά που κρύβουν οι μάσκες.
"Μάσκες. Μόνιμα πάνω μας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Άλλοτε γλυκές και συμπαθητικές, άλλοτε συνοφρυωμένες και απόλυτες, αυστηρές. Μάσκες για να κρύβουν ή να εκδηλώνουν συναισθήματα και να μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Μάσκες γύρω μας συνεχώς, ανεξαρτήτως αποκριών και καρναβαλιού για να καλύψουν τη φτώχεια των συναισθημάτων μας. Μάσκες πουλάνε στο παζάρι...".
Αυτά γράφει η Μαριλία, από την οποία ζήτησα βοήθεια στην
κατασκευή μάσκας.
Δε γινόταν να καλύψω τα πρόσωπα κάποιων παιδιών με βαζελίνη και γυψόγαζες, όπως παρουσιάζουν αρκετά videos. :))

3 σχόλια:

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Σταματία, πολύ ωραία σκέψη για την κατασκευή μάσκας. Και για την περίοδο που διανύουμε επίκαιρη. Απόκριες γαρ!.Αν θυμάμαι καλά, η Γιακουμάτου έχει κάποια ανάρτηση για τις μάσκες.Βέβαια κινείται σε άλλο κλίμα.Κοίταξε την.

Χτες προσπαθούσα να προσθέσω μερικά στοιχεία για τις Σταυροφορίες στη χρονογραμμή. Έκανα λοιπόν τη σκέψη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρουσίαση κάποιου λογοτέχνη. Σήμερα το πρωί την είδα σε σένα. Τελικά είναι πολύ καλό εργαλείο και για τη λογοτεχνία. Και δεν έχουμε την ανάγκη να βάλουμε πολλές ημερομηνίες. Άρα την παρακολουθεί κανείς πιο άνετα.Στην ιστορία έχεις τον πειρασμό να συμπεριλάβεις πολλά στοιχεία και νομίζω ότι μπορεί να γίνει και κουραστική ή τουλάχιστον μη λειτουργική.

marilia είπε...

Πολύ καλή σας επιτυχία!

Αν τις φορέσετε, φροντίστε να κόψετε τρυπούλες για τη μύτη και τα μάτια. Επίσης, οι λωρίδες να κοπούν με το χέρι και όχι με ψαλίδι και να επιμείνετε πολύ στην ένωση των "ραφών" (θα βουτήξετε τα χέρια και θα λερωθείτε, μην ανησυχείτε όμως, βγαίνει με νεράκι η κόλλα απ' τα χέρια). Η εφημερίδα θα αφήσει μαυρίλες στα χέρια σας. Ξεπλύντε με νερό. Δεν είναι ό,τι και πιο υγιεινό να αναπνέτε το μελάνι της εφημερίδας, αλλά φαντάζομαι δε θα την κάνετε και μόνιμο μέλος σας! Αν θέλετε, μπορείτε, αφού τελειώσετε, να την ντύσετε εσωτερικά με λεπτό ύφασμα.

Αν χρειαστείτε κάτι άλλο, βάλτε μια φωνή! ;):)

dreamteamk9 είπε...

Βάσω, θα ψάξω για την ανάρτηση της Γιακουμάτου. Σε ευχαριστώ πολύ.
Όσον αφορά στη χρονογραμμή, είναι ενδιαφέρον εργαλείο, αλλά πέφτω στην παγίδα να προσθέτω πολλά. :))

Μαριλία, η πρώτη μάσκα που θα φτιάξουμε αφιερωμένη σε σένα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, Ρονταρικιά!

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter