Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορίες αναζήτησης



Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά μας προσφέρει η Google.
(Το είδα εδώ: elenaell)


Τις ιστορίες αναζήτησης ή αλλιώς Search Stories.
Για να δείχνουμε στους μαθητές μας ποιες ακριβώς λέξεις-κλειδιά πρέπει να πληκτρολογούν, ώστε να φτάνουν πιο γρήγορα στο ποθητό αποτέλεσμα και να μη χάνονται στο καταιγιστικό χάος των πληροφοριών της μηχανής αναζήτησης της Google.

Στο ομώνυμο κανάλι “SearchStories” στο youtube μπορούμε να δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες των αναζητήσεών μας.
http://www.youtube.com/searchstories

Πατάμε στο Create your own -> στο Enter your search terms γράφουμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά -> και στο Using επιλέγουμε σε ποιο τομέα θέλουμε να εφαρμοστεί η αναζήτησή μας. Σε κάθε βήμα μας βλέπουμε, κάτω από τα πλαίσια, σε Preview, αφού πατήσουμε και στο ματάκι, το πώς θα εμφανίζεται στο video μας η αναζήτησή μας.
Στη συνέχεια, κλικ στο Next και επιλέγουμε τη μουσική. Την ακούμε στο Click to preview the different soundtracks. Βλέπουμε σε τελική προεπισκόπηση το έργο μας και, αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, Upload. Αλλιώς, πατάμε στο Edit Story ή στο Change Music. Δίνουμε ένα τίτλο στην εργασία μας στο Title of your story, ένα χαρακτηρισμό της στο Genre of your story και τσεκάρουμε το By uploading your Search Story to YouTube you confirm that you have read and agreed to the Terms of Service and the Community Guidelines. Τόσο εύκολα!


Και να μη φτιάξουμε το βιντεάκι μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter