Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

6-5-4-3-2-1....Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά!!!!


Με αυτή τη δομή δημιουργήθηκε η παρουσίαση για τη Γιορτή των Χριστουγέννων. Ένα μικρό δείγμα της αποτυπώθηκε στο one true media.



Κάποιες διαφάνειες θα τις συντρόφευε η μαγική φωνή της αγαπημένης μου τραγουδίστριας, Σελίν Ντιόν.





Αλλά η ανάρτηση της ofisofi
μού άλλαξε τη γνώμη: η θεϊκή φωνή της Mahalia Jackson, με το αγωνιώδες πάθος της, τη μεγαλοπρέπεια και τον απόλυτο έλεγχο, είναι η ασύγκριτα ταιριαστή.
Είναι σαν να τραγουδάει η ίδια της η ψυχή...


Και κάποιες οδηγίες για τη δημιουργία video στο one true media. Στο δείγμα χρησιμοποιήθηκαν 20 εικόνες. Φτιάχτηκε και ένα άλλο με 30 εικόνες και φαίνονταν όλες. Δεν έγιναν περικοπές οποιουδήποτε είδους, σε διάρκεια ή αριθμό εικόνων, σε όποιο στυλ και αν ενσωματώθηκαν.

- Συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας και Create a New Montage. Επιλογή των εικόνων - Upload - Done (ή Upload More). Αμέσως βλέπουμε το video σε προεπισκόπηση δεξιά (με τη μουσική που προσέθεσε το one true media, και την οποία αλλάζουμε μετά με όποια μας αρέσει) και μια λίστα επιλογών στο κέντρο της σελίδας. Μπορούμε να δουλέψουμε μέσω της λίστας αυτής ή να κάνουμε κλικ στο Edit and Sequence.
- Με την επιλογή Edit and Sequence, βλέπουμε όλο το υλικό μας που έχουμε ανεβάσει για τη δημιουργία του video μας. Αν πάμε το δείκτη πάνω σε κάθε εικόνα, εμφανίζεται το μήνυμα: click to crop, rotate and set options. Αριστερό κλικ στην εικόνα, επιλέγουμε το εφφέ της αρεσκείας μας (που θα εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη εικόνα) και Save (δίπλα στο Preview και Cancel).
- Επάνω, φαίνεται η καρτέλα Edit. Δίπλα της, οι καρτέλες Styles και Music.
- Πατάμε στην καρτέλα Styles και επιλέγουμε το style που θέλουμε να εφαρμοστεί σε όλες τις εικόνες.
- Στην καρτέλα Music επιλέγουμε όποια μουσική του one true media μας αρέσει ή ανεβάζουμε τη δική μας μουσική, πατώντας στο πλαίσιο Upload Songs.
- Επιστρέφουμε στην καρτέλα Edit. Μπορούμε να αλλάξουμε τη σειρά των εικόνων: βλέπουμε κάτω από κάθε εικόνα ένα τετραπλό βέλος. Κλικ και σύρσιμο στη θέση όπου τη θέλουμε. Μπορούμε να τη διαγράψουμε με το πλαίσιο Remove Items και να προσθέσουμε άλλη με το πλαίσιο Add Photos and Videos.
- Προεπισκόπηση (Preview) σε κάθε φάση της εργασίας μας.
- Αλλάζουμε και τον τίτλο του video μας, αν δε μας αρέσει ο τίτλος που έδωσε το one true media, με την επιλογή Change Title (επάνω και κοντά στη μικρογραφία του video). Αλλά αντί για αυτό μπορούμε να προσθέσουμε στις εικόνες μας ένα slide με το κείμενό μας. Αυτό είναι στην καρτέλα Edit - Add Text Slide.
- Πατάμε στην καρτέλα Project Home. Στο μενού αριστερά, κλικ στο Share Online.
- Επιλέγουμε τη μορφή του Player Style, πατώντας στο σύνδεσμο Change Player (προς το τέλος της σελίδας).
- Γυρνάμε πίσω και αντιγράφουμε τον κώδικα που βλέπουμε -Embed Code. Δεν πατάμε στο εικονίδιο Blogger, γιατί έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στο one true media να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό μας, πράγμα που δεν το θέλουμε.
Θα συνδεθούμε στο μπλογκ μας κανονικά (μέσω του www.blogger.com) και θα επικολλήσουμε τον κώδικα.
- Επιλέγουμε τις FREE επιλογές, όχι τις PREMIUM ή τις FREE FOR TRY (που είναι κοντά στο Premium).


3 σχόλια:

sofia είπε...

Εξαιρετικό! Καλή και η Celin Dion αλλά η Mahalia είναι αξεπέραστη.

dreamteamk9 είπε...

Σήμερα αντήχησε στο σπίτι η πανέμορφη φωνή της, σε ό,τι τραγούδι υπήρχε στο youtube. :))
Σε ευχαριστώ, Σοφία! Περιμένω και άλλες αναρτήσεις στις "Μεγάλες Φωνές".

Βάσω Ραμπαούνη είπε...

Μια ίωση που με ταλαιπωρεί δε μου επέτρεψε να ανοίξω τον υπολογιστή. Μόλις τώρα λοιπόν είδα το μήνυμά σας.

Όλα καλά μέχρι το Project Home. Aυτή την πορεία ακολούθησα και γω. Από κει και κάτω, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Στο Share Online μου βγάζει ότι αυτό το project χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά του Premium και γι' αυτό πρέπει να το συντομεύσω στα 30''. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Premium. Ακόμα και στη γλώσσα του τίτλου χρησιμοποιήσα γαλλικά γιατί τα ελληνικά δεν τα έπαιρνε. Όσο για το στυλ, επειδή το θέμα είναι άσχετο με όσα styles διαθέτει η εφαρμογή, χρησιμοποίησα τη Lattice Blue που μπορεί να μη μου αρέσει αλλά τέλος πάντων...Εξάλλου δοκιμή έκανα.

Ευχαριστώ πάντως πολύ για τις οδηγίες και καλή επιτυχία στη γιορτή σας

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter