Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευτυχισμένος-η Εσύ!







Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Καλά Χριστούγεννα!


cam to gif

Από τον ευαίσθητο ζωγράφο μας, Κριστιάνο Σουλάι

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Δώρο: Τα Αγαπημένα Τραγούδια του Α2


Σκέφτηκα πολύ τι δώρο Χριστουγέννων να τους κάνω. Κατέληξα στα αγαπημένα τους τραγούδια. Και ζήτησα τη βοήθεια της Νίκης, της συμμαθήτριάς τους. Ανέλαβε, λοιπόν, να "κατασκοπεύει" τα παιδιά στο facebook ή να τα ρωτάει δήθεν αθώα στο σχολείο.
Κουράστηκε πολύ, γιατί έπρεπε να σκεφτεί τις προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία των συμμαθητών-τριών της, και γιατί έπρεπε να επιλέξει τραγούδια που να μην είχαν κάπως ..ακατάλληλους στίχους και εικόνες (στο youtube).
Το αποτέλεσμα: ένα διασκεδαστικό ποτ-πουρί που τους το έδειξα σήμερα και κατενθουσιάστηκαν!
Ευχαριστούμε πολύ, Νίκη!

Σας εύχομαι, παιδιά, να περάσετε όμορφες γιορτές και η νέα χρονιά να σας πραγματοποιήσει ό,τι επιθυμείτε!



Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ιστορικό ... Κουτί


Στο box θα αναρτώνται κάποιες από τις εργασίες των παιδιών στην Ιστορία.
Τους δίνονται οι εργασίες, με γενικές οδηγίες και επισημάνσεις, κυρίως, για να εξοικειωθούν με την αναζήτηση-επεξεργασία-κριτική αξιοποίηση πληροφοριών και την απόδοσή τους σε κειμενογράφο ή παρουσίαση.
Μπορεί να ενεδρεύουν πάντα οι παγίδες της αντιγραφής-επικόλλησης ατόφιων κειμένων και της έλλειψης αναφοράς στις πηγές, στις οποίες "υποκύπτουν" συνήθως, αλλά διαφαίνονται και ατόφια δείγματα του ταλέντου των παιδιών.



Η παρουσίαση παιδιών του Α1 για τα Ταυροκαθάψια είναι μεγάλου μεγέθους και δεν αναρτάται στο box. Και στο slideboom παρουσιάζει πρόβλημα. Οπότε, απολαύστε την στο wordpress. :)
Η συγκεκριμένη παρουσίαση με εντυπωσίασε, γιατί, αν και πρωτάκια, απέδωσαν όμορφα, συγκροτημένα και μελωδικά την εργασία τους.

Tαυροκαθάψια

Και η επόμενη εργασία, μια καταπληκτική παρουσίαση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ένας διάλογος ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές προσωπικότητες.

Διάλογος ανάμεσα σε ένα Μινωίτη, Μυκηναίο και Έλληνα του 2011

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Βυζαντινά Δρώμενα - 2






(Υπατία και Άννα Κομνηνή:
Αλεξάνδρα Λ. - Δέσποινα Μ.)

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εκδρομή στο Μέτσοβο


Ομίχλη και ήλιος, ήλιος και ομίχλη, και μια επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αβέρωφ: στοιχεία μιας ξεχωριστής εξόρμησης που μας πλουτίζει, γαληνεύει και μας φέρνει πιο κοντά.



Σε μια επόμενη ανάρτηση, αφιέρωμα στην εντυπωσιακή Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ.

 

**********

* LOGIN *

**********

*** Υπεύθυνη ιστοσελίδας: Σταματία Λ.Μ. Σταμάτη
H DreamTeamk δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άλλων -πέραν των σελίδων της υπευθύνου καθηγήτριας- δικτυακών τόπων, για τoυς οποίους υπάρχει υπερσύνδεση ***

click for free hit counter
click for free hit counter